The awakening of a hero


J.ROM Begin oktober 2014 maakte Standaard Uitgeverij bekend dat er een nieuwe reeks van start zou gaan met de werktitel Force.
De eerste twee albums van dit project, met Willy Vandersteen als auteursvermelding, werden aangekondigd voor november 2014 en maart 2015.
Behalve het feit dat de albums van de reeks zowel in hardcover als softcover zouden verschijnen werd aanvankelijk geen informatie over de reeks bekend gemaakt.

In de weken die volgden werden via een promotiecampagne die veel gelijkenis vertoonde met de publiciteit rond de start van de Amoras-reeks, steeds meer details rond het project vrijgegeven.
Tijdens de campagne werd steeds duidelijker dat de hoofdpersoon van nieuwe serie wel eens Jerom zou kunnen zijn.

Pas bij het verschijnen van de trailer voor de reeks, op 18 november, werd duidelijk dat krachtpatser Jerom inderdaad de hoofdpersoon was.
Na in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw vele avonturen te hebben beleefd als Gouden Stuntman werd zijn carrière nieuw leven ingeblazen in een sterk door de Amerikaanse comics geïnspireerde stripserie.
Als superheld J.ROM gaat hij de strijd met het onrecht aan, geholpen door andere leden van de organisatie FORCE.

De plannen rond de nieuwe reeks werden verder uit de doeken gedaan bij de perspresentatie in Antwerpen Op 20 november 2014.

In 2014 en 2015 verschenen drie albums van J.ROM : Force of Gold, waarna het enige tijd onduidelijk was of er nog verdere avonturen zouden volgen.
De onzekerheid werd in 2016 opgeheven met de aankondiging van deel 4 in de reeks: Bloedmaan. De voortzetting bleek aan het eind van dat jaar echter van korte duur te zijn toen met Rode sneeuw vooralsnog het laatste deel van de reeks werd uitgebracht.