Promotiecampagne


3 november 2015: De avonturen van J.ROM worden vervolgd in deel 4: Bloedmaan

Aankondiging Begin oktober 2014 maakte Standaard Uitgeverij bekend dat er een nieuwe reeks van start zou gaan met de werktitel Force.
De eerste twee albums van dit project, met Willy Vandersteen als auteursvermelding, werden aangekondigd voor november 2014 en maart 2015.
Behalve het feit dat de albums van de reeks zowel in hardcover als softcover zullen verschijnen werd aanvankelijk geen informatie over de reeks bekend gemaakt.

Op 15 oktober werd een heel klein tipje van de sluier die over dit project hing opgelicht. Op Facebook en Twitter werden toen accounts geopend onder de titel Force of Gold.
Naast deze sociale media werd ook een website geopend, waarop wordt afgeteld naar het uitkomen van het eerste album.

Al snel ging het gerucht dat de reeks, naar het voorbeeld van Amoras, een reboot zou betekenen van een bekende serie van Vandersteen. Gezien het verleden van Jerom als "Gouden stuntman" leek de kans groot dat hij de hoofdpersoon zou zijn van Force of Gold.
Net als bij Amoras was dit project echter in het geheim ontwikkeld en waren er door de betrokkenen nog geen gegevens over de inhoud en de makers vrijgegeven.
Pas bij het verschijnen van de trailer voor de reeks, op 18 november, werd duidelijk dat krachtpatser Jerom inderdaad de hoofdpersoon was. Onder de naam J.ROM is hij als superheld te zien in dit inleidende fimpje.

De aftrap voor de promotiecampagne vertoonde een flinke overeenkomst met die voor Amoras. De eerste hint over die reeks was de tekst The sleeper has awakened. De leus die bij Force of Gold werd gebruikt is: The akwakening of a hero.

Tijdens de beurs FACTS, die op 18 en 19 oktober 2014 in Gent werd gehouden werd promotie gemaakt voor de nieuwe reeks. Dit gebeurde onder meer doordat een acteur in kostuum rondliep, waarvan later op de sociale media enkele detailfoto's te zien waren.
Tekenaar Kreo (Kristof Fagard) maakte tijdens de beurs een tekening van de oer-Jerom waarop deze net als de acteur met een vizier te zien is. Deze foto toonde hij via zijn Flickr-account.
Rond de introductie van Amoras maakte Kreo ook al eens een tekening van Suske en Wiske in oude stijl, in een scene uit die nieuwe reeks.

Trailer Eind oktober werd de volgende aankondigingstekst voor de serie verspreid:
Ooit een held. Nu alleen.
Achtervolgd door het verleden.
Verbannen uit de maatschappij.
En toch onze enige hoop...
Wie of wat is FORCE OF GOLD?

Op 26 november lanceert de uitgeverij achter Amoras een nieuwe spraakmakende stripreeks.
Ontdek het verhaal achter Force of Gold!

Op 4 november 2014 werd via Youtube een korte teaser-trailer voor de reeks getoond. In het filmpje werd geen nieuwe informatie vrijgegeven. Er zijn alleen logo's en andere beelden te zien die ook al in eerder promotiemateriaal waren gebruikt.

Relaties van de Standaard Uitgeverij kregen in de weken voorafgaand aan de lancering van de reeks een aantal kaarten toegestuurd waarop de hoofdpersoon van de reeks steeds dichterbij kwam.


Zie ook:


The Awakening of a Hero Website Force of Gold
The Hero A Hero Awakens #forceofgold #facts2014 ^^