J.ROM : Force of Gold

3. Verblind


Vorige Index
Index
Volgende

1e druk: 8 september 2015

J.ROM 3: Verblind Het slot van de vernieuwde avonturen van Jerom, of beter gezegd J.ROM, wordt verteld in dit derde deel met de titel Verblind

J.Rom en Abaddon werden gearresteerd en opgesloten in Attica II Prison, een zwaarbewaakte gevangenis in de ruimte. Maar daarmee is de dreiging nog niet voorbij. Abaddon is vastberaden zijn wraak te voltooien en de wereld te blijven teisteren met aanslagen, harder en dodelijker dan ooit. FORCE likt zijn wonden na de aanval van Yulls. En Pi is verdwenen. J.Rom moet Abaddon stoppen. Maar kan hij dat alleen?

Professor Barabas FORCE moet in dit slotdeel van de J.ROM trilogie opveren na de klappen die het heeft opgelopen in de vorige episode van het verhaal. Amanda gaat hierbij onder andere te rade bij een oude bekende. In een kort gastoptreden duikt professor Barabas op. De geleerde speelde ook mee in de originele reeks rond de gouden stuntman, maar was in deze remake nog niet eerder te zien. Als knipoog naar de lezer verwijst hij ook nog naar Suske en Wiske, die hier echter niet bij naam worden genoemd.

Hoewel de cyclus in dit album wordt afgerond hielden de makers alle opties open voor een mogelijk vervolg. Diverse verhaallijnen vertonen nog open eindjes en er worden heel wat vragen opgeroepen over het verleden van de superheld die in volgende delen nader uitgewerkt kunnen worden.

Het zeer fraaie artwork van Romano Molenaar heeft er vooralsnog niet voor kunnen zorgen dat J.ROM net zo'n groot succes is geworden als Amoras, de gemoderniseerde versie van Suske en Wiske.
Een eventuele voortzetting van de reeks kan wellicht profiteren van het feit dat Standaard Uitgeverij vanaf oktober 2015 ook beroemde comics uit de Marvel-stal in het Nederlandse taalgebied zal gaan uitgeven. Meer aandacht voor comics kan ook extra interesse opleveren voor deze superheld van eigen bodem die zijn avonturen beleeft in onvervalste comic-stijl.
De karakters die de makers van J.ROM in deze drie albums hebben geïntroduceerd verdienen het om verder ontwikkeld te worden. Nieuwe avonturen zouden ook beter kunnen tonen hoe groot de kracht van het FORCE team daadwerkelijk is.

Eind oktober 2015 werd bekend dat de avonturen van J.ROM zullen worden vervolgd in deel 4 met de titel Bloedmaan.