Adhemar-uitgaven

t.g.v. 10-jarig bestaan


Index
Index
Uitgeverij Adhemar bracht in mei 2009, ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan twee Jerom-albums uit in het klassieke, vierkante, formaat van de eerste delen uit de oude Jerom-reeks. De albums waren voor het eerst te koop tijdens de 22e fanclubdag van De Fameuze Fanclub op 17 mei 2009 te Nieuwegein.

Net als de albums die in de groene-serie van Adhemar worden uitgegeven verschenen ook deze boeken in een oplage van 1250 exemplaren.
De omslagtekeingen voor de uitgaven werden verzorgd door Luc Morjaeu.

De twee albums die in dit aparte formaat zijn uitgegeven bevatten de laatste verhalen die werden gemaakt voordat Jerom zijn carrière als "Gouden Stuntman" begon.

De gevaarlijke jacht is een herdruk van album no. 11 uit de eerste Jerom-reeks. In die serie verscheen het indertijd met een groen omslag, net als alle avonturen uit de Gouden Stuntman-periode, hoewel het daar dus niet bij hoort.

Deel twee uit de reeks, De blauwe luiaard verscheen niet eerder in album. Het werd in 1967 in afleveringen gepubliceerd in Ons Volkske. Een boekuitgave bleef achterwege omdat in albumreeks inmiddels de Gouden Stuntman was geïntroduceerd.


No. Titel Jaar Omslag
1 De gevaarlijke jacht Mei 2009 De gevaarlijke jacht
2 De blauwe luiaard Mei 2009 De blauwe luiaard
  Rugzijde albums Mei 2009 Rugzijde albums

Index
Index